Prelistavanje

Prelistavamo zajedno najinteresantnije teme

Lifestyle

Zbog čega su vam neophodna i kišobran kolica?

Neizostavni deo odrastanja svakog mališana su i kišobran kolica. Ali su i neizostavni deo života njihovih roditelja, koji u velikoj meri olakšavaju šetnju. Zapravo mnogi roditelji, koji prva kolica za bebe kupe prema izgledu, a ne prema praktičnosti i svrsishodnosti, neretko sa nestrpljenjem čekaju trenutak da njihovo dete prohoda i da mogu da kupe i kišoobran kolica. Prosto zato što su mnogo jednostavnija za korišćenje, a i zauzimaju manje mesta.

Nije nepoznato da mnogi roditelji vrlo često muče muku sa pakovanjem kolica za bebe, a zatim i sa njihovim nošenjem, posebno ako žive u zgradi bez lifta, recimo ili ako spadaju u red aktivnijih roditelja, koji nastoje da što više vremena provedu u prirodi i na otvorenom. Zato i nema sumnje da kada dođe trenutak da mogu da koriste kišobran kolica, svi oni u velikoj meri odahnu.

Koje prednosti nude kišobran kolica?

Bez ikakve sumnje, mnogo se lakše manevriše kolicima manjih razmera, na prvom mestu, a odmah zatim je sve lakše uz kišobran kolica, budući da su ona i namenjena najpre za kretanje po različitim terenima.

Naravno sve to pod pretpostavkom da roditelji izaberu ona kolica, koja imaju odgovarajuće točkove, i u kojima će se dete osećati prijatno i udobno, a koja će u isto vreme roditeljima nuditi mogućnost lakog upravljanja. Baš zato i jeste važno prilikom izbora takvih kolica naročito voditi računa o tome od čega su izrađeni točkovi i koliki su, jer upravo od toga i zavisi koliko će zapravo detetu da bude udobno u takvim kolicima, ali i po kakvom terenu će moći nesmetano da se kreću.

Kako birati kišobran kolica?

Prvo i osnovno što moraju imati roditelji na umu jeste da se kišobran kolica koriste od određenog uzrasta svakog deteta. Tačnije, nedugo nakon što dete počne da sedi, te prohoda i praktično kada preraste osnovna kolica, to znači da je došlo vreme za takva kolica.

Treba voditi računa o tome da bude odabran pravi trenutak za kupovinu ovakvih kolica, ali isto tako i o tome koje karakteristike imaju konkretna kišobran kolica. Na prvom mestu se misli na to kako se sklapaju, a odmah zatim i kakve točkove imaju, prosto zato što je to izuzetno važno za udobnost deteta, dok je način sklapanja generalno mnogo važniji roditeljima.

Da bi mogli bez ikakvih smetnji da manevrišu ovakvim kolicima, roditelji bi i te kako trebalo da vode računa i o tome koje su njihove razmere, odnosno koliko su teška kišobran kolica. Sve ovo je izuzetno važno posebno ukoliko recimo lift u zgradi, u kojoj stanuju ima malu površinu ili čak i ne postoji, pa je potrebno da roditelji nose kolica na određeni sprat. Ukoliko imaju automobil i u njemu prevoze i ovakva kolica, onda bi prethodno trebalo da izmere površinu gepeka, kako bi kišobran kolica mogla bez ikakvih smetnji u njega da stanu.

Sve su to detalji koji su izuzetno važni za odabir odgovarajućih kišobran kolica, a treba imati na umu da će ih dete vrlo verovatno koristiti u dužem vremenskom periodu, pa iz tog razloga i treba obratiti pažnju na sve ove detalje.