Prelistavanje

Prelistavamo zajedno najinteresantnije teme

Zanimljivo

Zbog čega je važno redovno čišćenje poslovnog prostora

Svakodnevno čišćenje Vašeg radnog prostora od strane tima profesionalnog servisa za čišćenje ima brojne benefite za Vaše zaposlene, posao kojim se bavite, Vaš marketing i profit. Iz tog razloga neophodno je da pronađete proverenu i odgovornu kompaniju koja će svakodnevno voditi računa o higijeni radnog prostora.

ZBOG ČEGA JE VAŽNO DA VAŠ POSLOVNI PROSTOR BUDE U SVAKOM TRENUTKU ČIST?

Pre svega, bitno je da uvek stvarate dobar utisak kod novih klijenata i poslovnih partnera, ali i da zadržite dobru reputaciju kod stalnih saradnika i korisnika Vaše robe i usluga. Prljavo radno okruženje će stvoriti lošu sliku o Vašem poslovanju.

Čista radna mesta pozitivno utiču na raspoloženje i produktivnost zaposlenih i redukuje učestalost odlaska na bolovanje zbog infektivnih bolesti nastalih usled nečistoća na poslu. Samo higijenski čisto radno mesto je bezbedno.

Redovno čišćenje poslovnog prostora sprečava nepotrebne troškove koji mogu otići na kvarove i suzbijanje štetočina. Sigurno ne želite da Vam se mašine ili računari kvare zbog deponovanja prašine, niti da kroz Vašu kancelariju, lokal ili proizvodnu halu šetaju bubašvabe, miševi i pacovi.

KAKO ODABRATI ODGOVARAJUĆU FIRMU KOJA ĆE ODRŽAVATI HIGIJENU POSLOVNOG PROSTORA?

Pre nego što krenete u potragu za idealnim servisom za čišćenje, definišite listu usluga koje su Vam neophodne, budžet koji ste spremni da izdvojite i vremenski period u kome ćete dopustiti stučnom timu radnika da detaljno očiste celokupno radno okruženje.

Raspitajte se kakva je reputacija odabrane firme, pročitajte preporuke na internetu i recenzije i razgovarajte sa saradnicima koji Vam mogu dati korisne predloge i sugestije. Fokusirajte se na pružaoce usluga koji poseduju višegodišnje iskustvo, vešte zaposlene, adekvatna sredstva za rad i pristojne cene.

Fleksibilnost u radu je takođe poželjna stavka, kao i spremnost da odgovore na Vaše posebne zahteve.

KOJIM PRUŽAOCIMA USLUGA ČIŠĆENJA POSLOVNOG PROSTORA TREBA POSEBNO DATI ŠANSU?

  • Firme koje koriste ekološka hemijska sredstva čija isparenja nisu štetna, a sastav je takav da neće oštetiti delove enterijera Vašeg radnog prostora.
  • Spremnost za rad tokom cele godine, u bilo koje doba dana ili noći.
  • Uspešna saradnja sa poznatim kompanijama.

PRIMERI USLUGA VEZANIH ZA ČIŠĆENJE POSLOVNOG PROSTORA

ČIŠĆENJE KANCELARIJA – Svakodnevno se briše prašina, izbacuje otpad, brišu podovi i čiste toaleti. Periodično se poliraju ili voskiraju podovi, detaljno peru tepisi, brišu prozori, nanose sredstva za zaštitu od taloženja prašine i čiste ventilacioni otvori i rasveta.

ČIŠĆENJE PROIZVODNIH POGONA I MAGACINA – Proizvodni pogoni i magacini fabrika mesta su gde se kreće veliki broj ljudi te je važno da takvo okruženje bude uvek čisto i bezbedno. Kao primeri usluga koje se pružaju u ovoj kategoriji jesu pranje podnih površina, brisanje prašine, iznošenje otpada…

ČIŠĆENJE KAFIĆA I RESTORANA – Ovde spada detaljno čišćenje prostorija u kojima se pripremaju hrana i piće, higijena i dezinfekcija površina na kojima se jela i napici konzumiraju i redovno održavanje čistoće lokala spolja i iznutra. Ovde su standardi naročito visoki i nivo higijene mora biti uvek na najvišem nivou.

ČIŠĆENJE HOTELA I MOTELA – U svakodnevno čišćenje ovakvih objekata spada brisanje prašine, usisavanje, provetravanje soba, nameštanje kreveta… Redovno se detaljno održava higijena kuhinja i kupatila.

ČIŠĆENJE TRŽNIH CENTARA – Redovno održavanje tržnih centara obuhvata tretiranje unutrašnjosti objekata i spoljašnjeg okruženja. Iznutra se čiste podovi, briše prašina, prazne kante za smeće, ribaju kupatila, a napolju se pod pritiskom peru prilazi i parking.

DEZINFEKCIJA RADNOG PROSTORA – U ovu kategoriju ubrajaju se tretiranje dezinfekcionim sredstvima sve površine koje se dodiruju, dezinfikovanje podova i tepiha i provetravanje radnog prostora. Posebna pažnja posvećuje se prostorijama u kojima zaposleni provode pauzu za ručak i toaletima.

Ovo su samo najčešći primeri kako usluga čišćenja poslovnog prostora može da se personalizuje potrebama svake kompanije, a ozbiljan servis za čišćenje će svaki dogovor ispoštovati i svaki radni zadatak obaviti precizno i u najkraćem roku.