Prelistavanje

Prelistavamo zajedno najinteresantnije teme

Zanimljivo

Zašto posetiti Beograd tokom zime?

Srpska prestonica je atraktivna za turističku posetu tokom čitave godine, ali poseban šarm ima zimi kada se organizuju brojne manifestacije, doček Nove 2024. godine, ali i mnogo toga zbog čega Beograd vredi posetiti.

Zanimljiv, urban i jedinstven ili kao što bi Momo Kapor rekao: “Beograd nije u Beogradu, jer Beograd, u stvari i nije grad – on je metafora, način života, ugao gledanja na stvari.”

Lepota i čari grada su posebne zimi

Kao jedna od najpopularnijih metropola Evrope, Beogradi tokom godine poseti veliki broj turista, kojih je nešto manje zimi. Oni koji dolaze ove godine u decembru uglavnom imaju u planu da dočekaju Novu 2024-tu godinu, ali da nešto manje obilaze znamenitosti grada što drugima, koji su zaljubljeni u istoriju, daje priliku da bez gužve obiđu najlepše delove grada.

Poseta Kalemegdanskoj tvrđavi i Rimskom bunaru, obilazak tunela ispod grada, razgledanje Crkve Svete Petke i Crkve Svetog Save ili jednostavna šetnja parkovima može zaista biti jedno od lepših iskustava u Beogradu. Naučiće se mnogo toga o istoriji ovog dela zemlje, osvajačima koji su prolazili, kulturi, veri i narodu koji živi na ovim prostorima.

Istorijski muzej, Narodni muzej, Muzej savremene umetnosti, Vojni muzej, Konak kneza Miloša, Prirodnjački muzej i Japanski vrt samo su neki od predloga koje u Beogradu treba videti, a pošto je turista manje i poseta je mnogo prijatnija.

U ovom delu godine se nude i brojni popusti za vođene ture, više je slobodnih termina, a snežni pokrivač ne umanjuje lepotu grada niti njegovu osobenost.

Isplanirajte i doček Nove 2024. godine u Beogradu

Iskoristite posetu da obiđete gradske znamenitosti, upoznate istoriju, kulturu, iskusite čari noćnog života i kafana poput boema, ali ako ste već u Beogradu isplanirajte i doček Nove godine 2024.

Srpska prestonica je nadaleko poznata i tokom novogodišnjih praznika je posećuju turisti iz čitave Evrope jer svako pronađe savršeno mesto za proslavu.

Novogodišnji doček se organizuje na trgovima uz muziku i vatromet, u kafanama uz živu muziku, raznovrstan meni i intimnije okupljanje, a tu su i posebno organizovane proslave na beogradskim splavovima i klubovima uz DJ-jeve i popularne izvođače modernih muzičkih pravaca.

Šta god da poželite, Beograd vam to može ponuditi. Ne morate čak ni birati ako ste neodlučni. Posetite više lokacija i uživajte u različitim okupljanjima, ostanite i za reprizu i osetite pravi duh Beograda, magiju koju zima i praznici donose ovom prelepom gradu.

Kada se umorite od šetnje kafana je još jedno kultno mesto u Beogradu

U Beogradu se nalazi prva gradska kafana u Evropi, radi i danas i zove se „Znak pitanja“. Na teritoriji grada i dalje rade neke koje imaju viševekovni staž, a konstantno se otvaraju nova mesta za okupljanje svih Beograđana.

Gastronomski specijaliteti domaće i inostrane kuhinje, pića iz svih delova sveta, prijatno osoblje i fenomenalna atmosfera uz domaću i stranu muziku, svakom turisti izmami osmeh na lice.

Zima je idealna za okupljanje u prijatnom ambijentu uz topla predjela i glavna jela, možda i domaću rakiju da se, poput lokalnog stanovništva, obeleže svi događaji i susretnu prijatelji.

Poseban program se priprema za doček Nove godine 2024. u svakoj od dobro poznatih kafana, koje uz dobar muzički sastav i dobro pirpremljen meni, zaista vraćaju duh starih vremena.

Kafana je oduvek bila mesto okupljanja prijatelja, drugova, kolega, ali i onih koji dolaze sami, da popiju kafu, pročitaju novine i popričaju sa drugim posetiocima u prijatnoj atmosferi. Zimi je grad uvek topliji i intimnji sa lokalnlnim stanovništvom koje će vas dočekati poput pravih domaćina.