Prelistavanje

Prelistavamo zajedno najinteresantnije teme

Lifestyle

Tri detalja koja će učiniti vašu spavaću sobu savršenim kutkom za odmor

Prva misao koja se javlja kada se razmišlja i govori o spavaćoj sobi vezuje se upravo za miran i kvalitetan san. Za to je potrebno imati udoban krevet na kojem se nalazi posteljina koja treba da pruža osećaj sigurnosti i komfornosti, ali i svežine i udobnosti. Osim toga osvetljenje u ovom prostoru je veoma važno, ali i raspored i položaj stvari i nameštaja, kao i dekorativnih elemenata.

Neki ljudi se odlučuju da za uređenje svog enterijera angažuju stručna lica koja će napraviti najbolji mogući raspored i dati korisne savete uz koje će se postići potpuni stil kojem se teži.

Ali i sami možete napraviti savršen kutak, uz samo par detalja koji se dobro kombinuju i koji imaju smisla i funkcionalnost.

Posteljina utiče na estetiku ali i udobnost

Najveći komad nameštaja u spavaćoj sobi svakako je krevet, ali mogu biti i ormari. Kada je u pitanju mesto na kojem se spava i odmara važno je imati na umu da je to ključ za dobar odmor i kvalitetan san. A svi znamo da brojni stručnjaci ističu da je kvalitetan san preduslov za dobro zdravlje i jak imunitet.

Tajna udobnosti je u odabiru adekvatnih komada koji se na krevetu nalaze – od jastuka i dušeka, jorgana i ćebeta, ali veoma značajnu ulogu ima i posteljina.

Osim što će boja i dezen posteljina uticati značajno na celokupan izgled i stil spavaće sobe, oni su važni i sa aspekta prijatnosti koju pružaju tokom spavanja. Stručnjaci preporučuju da posteljina bude od prirodnog materijala koji prija našoj koži i omogućava joj da diše.

Posteljina se danas može naći na različitim mestima, može se poručiti online putem online shop-ova, ali u različitim dezenima i bojama. Zato obratite pažnju kako je kombinujete sa ostatkom prostora jer ima veliki uticaj na njega.

Važno je i da se posteljina redovno menja, pere i adekvatno održava.

Rolo zavese kao savršen izbor za prozore

Druga bitna stvar koja utiče na celokupan utisak i stil prostorije odnosi se na prozore. Odnosno na to u šta ih ,,oblačimo“. Iako i ovde postoji mnogo opcija i idejnih rešenja, poslednjih godina su posebno popularne rolo zavese.

Inovacija u dizajnu i praktično rešenje za sve prostore pokazalo se u praksi kao veoma traženo i popularno. Rolo zavese imaju estetsku i praktičnu funkciju koje u kombinaciji predstavljaju zaista idealno rešenje. Njihova prednost se ogleda i u tome što ne zahtevaju nikakvo posebno održavanje niti su sklone flekanju, prljanju i skladištenju prašine.

Dostupni su razni modeli rolo zavesa i mogu se naći na više prodajnih mesta, a osim toga imaju i pristupačnu cenu.

Stone lampe za toplu i nežnu atmosferu

Noćni stočići pored kreveta je savršeno mesto za stonu lampu koja može imati više funkcija.  Mogu biti različitih oblika, napravljeni od različitih materijala i u različitim stilovima – tradicionalniji, klasični ili moderni i trend komadi.

Obično se koriste kao dodatni izvor osvetljenja, odnosno radi poboljšanja rasvete bez obzira da li imaju konkretnu svrhu ili ne.

Samim dizajnom i izgledom mogu upotpunuti prostor, a ako se još uklapa adekvatno uz ostatak nameštaja, posteljinu i druge detalje onda čine savršen dekorativni element.