Prelistavanje

Prelistavamo zajedno najinteresantnije teme

LifestyleSaveti

Šta je važno znati kada se kupuje verenički prsten?

Planiranje veridbe počinje u onom trenutku kada se oseti međusobna želja za zajedničkom budućnošću, životom i nesebičnim deljenjem svakodnevnice. Prvi korak je na muškarcu, a to je da odabere adekvatan verenički prsten i osmisli čin koji će oduševiti voljenu ženu i ostaviti bez teksta, osim izgovorenog „da“.

Mnogo toga je važno znati kada se kupuje verenički prsten, posebno danas kada je na tržištu dostupna bogata i često izuzetno raznovrsna ponuda asortimana. Renomirane zlatare neguju tradiciju mogućnosti izrade prstena po želji i meri kupca, ali i postojeći artikli su uvek aktuelni, moderni i istovremeno udobni.

Razmatranje ukusa voljene osobe je važno za odabir pravog modela

Najvažnija stavka kada se bira verenički prsten, jeste da bude odabran u skladu sa stilom odevanja, preferencijama u oblasti nakita i generalno ukusom voljene osobe. Svakako, to nije lak korak, već zahteva pažnju, posvećenost i dosta opažanja u svakodnevnici. Naime, sigurno je da voljena žena već nosi nešto od nakita, što može olakšati izbor boje zlata – žutog, belog, roze ili kombinacije.

Takođe, u skladu sa postojećim odabirima neće biti tako teško zaključiti da li se preferiraju veći komadi nakita sa izraženijim kamenjem, ili svedeniji, manji modeli minimalističkog dizajna. Uz to, razgovor na neobaveznu temu može imati za rezultat rešenje dileme kakav nakit voljena žena preferira, boju zlata, kao i detalje – sa ili bez cirkona, linija i drugih dodataka.

Prsten u svakom pogledu treba da bude odgovarajući

Verenički prsten bira se tako da odgovara veličini prsta voljene žene u pogledu obima, ali i drugih dimenzija. Naravno, činjenica je da nije uvek jednostavno proceniti odgovarajuću veličinu, ali je preporuka uvek uzeti veći za broj u odnosu na potreban ili procenjenu dimenziju.

Bolje je da se kasnije odabrani model skrati, nego da bude uzak i u zavisnosti od detalja, ne tako lak za promenu dimenzije, jer je nekada i neizvodljivo proširiti verenički prsten. Zbog toga, najbolje je pogledati da li negde stoji prsten koji žena nosi, izmeriti lenjirom prečnik, ili čak odneti u zlataru kako bi u potpunosti izbor odgovarao potrebnim dimenzijama.

Cena može, ali ne treba da bude ključni faktor odabira prstena

Da bi se kupio lep, prikladan i odgovarajući verenički prsten, nekada je potrebno izdvojiti značajniju sumu novca u odnosu na planiranu. Ipak, ako će to rezultirati osmehom oduševljenja voljene žene, to sigurno nema cenu. Svakako, nije uvek izvodljivo odabrati kamen poput dijamanta, brilijanta, rubina, safira ili žada, ali i prikladan cirkon može biti idealno dizajniran i uklopljen sa drugim detaljima tako da izgleda savršeno dugi niz godina.

Činjenica je da se verenički prsten bira jednom i da će voljena dama nositi čitav život na ruci, zbog čega se savetuje sve, samo ne novčane uštede u smislu odabira srebra umesto zlata, ili tankih varijanti zato što su povoljnije u odnosu na standardnu dimenziju prstena.

Najlepši verenički prsten ne znači da se izdvaja čitavo bogatstvo za kupovinu, već podrazumeva posvećenost u pogledu angažovanja, truda, uloženog vremena i istraživanja kako bi se maksimalno ispunila očekivanja buduće supruge. U tom pogledu, rešenje je razmatranje postojećeg nakita žene, razgovor, kontaktiranje prijateljica, čak i porodice kako bi iznenađenje bilo savršeno.