Prelistavanje

Prelistavamo zajedno najinteresantnije teme

Zanimljivo

Rančevi – neizostavni saputnici u svim avanturama

Danas, kada živimo brzo i dinamično, postoji jedna stvar bez koje retko ko može – kvalitetan ranac! Možda vam ovo sada zvuč čudno, no verujte nam da je tako. Bilo da ste strastveni avanturista putoholičar, osoba koja uvek “vuče” sve sa sobom, student, biznismen, programer ili ste od onih koji “žive” u kolima, ranac je vaš veran saputnik. Osim što su praktični, te pružaju dovoljno prostora da spakujete sve ono “zlu ne trebalo”, račevi su mnogo bolji za našu kičmu od torbi, koje se nose preko ramena.

Još nemate ranac? Niste sigurni da vam je neophodan? Brinete se da ne postoji onaj koji će se uklopiti uz vaš stajling? Razumemo, zato smo i kreirali ovaj tekst kako bismo vam otkrili sve što treba da znate o rančevima, te vam donosimo savete kako da izaberete idealan model!

Kako odabrati i prepoznati dobre rančeve?

Potrebno je da se držite ovih nekoliko saveta, koje ostavljamo ispod, i sigurni smo da će izbor biti lakši.

  • Obratite pažnju na namenu – Da li ranac koristite svakodnevno (što toplo preporučujemo) ili samo kada odlazite na trening, putovanje ili na fakultet? Možda ga koristite samo kada idete na posao kako biste spakovali laptop?
  • Pažljivo birajte veličinu – Ovo naravno zavisi od same namene, ali i od vaše visine. Ukoliko ste niži rastom ne bi trebalo da nosite preteške i prevelike rančeve, jer će to biti preveliko opterećenje za kičmu, dok vama svakako neće biti prijatno.
  • Nemojte zanemariti materijal i boju – Opet, namena je i ovde važna. No, važan je i vaš stil. Ukoliko ćete ranac nositi svakodnevno, možda bi bilo dobro da izaberete boju (ili dezen) koja vam se najbolje uklapa uz garderobu. Tu su uvek dobra opcija kožni rančevi. Ako pak planirate da ga koristite za trening birajte materijale koji su vodootporni i koji se lako č

Naravno, obavezno obratite pažnju na funkcionalnost rančeva. Važno je da ranac ima dovoljno pregrada i prostora za sve vaše stvari. Savetujemo da uvek birate i one koji imaju pregrade za bočice, sa spoljne strane, jer to je siguran način da vaša kafa ne završi među vašim beleškama. Takođe, birajte rančeve koji imaju ojačanje i dodatne jastučiće za potporu kičmi. Puls rančevi imaju velik broj baš ovakvih modela, pa savetujemo da bacite pogled.

Jeste li spremni da upoznate svet?

Svako ko voli da putuje zna koliko je dobar ranac neophodna stvar! Ovde je pre svega važan velik broj pregrada. To najbolje znamo mi, koji smo se pakovali u ranac za put na sedam dana (jer ko je lud da doplaćuje kofer?). Puls rančevi osmišljeni su baš tako, da imaju dosta džepova sa unutrašnje i spoljašnje strane, te imaju kvalitetne rajsferšluse, pa ne morate da brinete da će ranac pući ako malko preterate. Svakako, trebalo bi da proverite dimenzije rančeva na sajtovima avio kompanija, jer to je veličina koja vam treba!

 

Svakako, rančevi su odličan izbor i kada pričamo o avanturama kao što su planinarenje ili izlet u prirodi. A ima li neko koga priroda nije iznenadila? Sumnjamo! Zato su rančevi pri ovakvim poduhvatima prava stvar. Imate dovoljno mesta da spakujete baš sve što vam je potrebno – od hrane i pića, do dodatne garderobe, spreja protiv komaraca, ako ste krenuli negde na reku, pa i kišobrana za slučaj da vas uhvati pljusak.

 

U zdravom telu zdrav duh

Pravilan razvoj kičme ključan je kod dece, zato je bitno da im kupite kvalitetan, anatomski ranac. Ergonomski Puls rančevi izrađeni su uprvo tako da pružaju potporu kičmi, dok su naramenice široke i mekane, te neće otežavati kretanje ruku, niti svarati pritisak na vrat i ramena. A ukoliko i vi svoj lap top nosite u torbi, preko jednog ramena, poslušajte nas i uzmite ranac. Rančevi za laptopove imaju odvojenu pregradu, sa unutrašnjim ojačanjem, koje će štititi vaš laptop od svih vremenskih prilika i drugih situacija. Takođe,ukoliko često putujete poslovno ili odlazite na eksterne sastanke, rančevi su mnogo zgodniji izbor. Osim što su veći, oni su i pregledniji. Svakako, i vaša kičma će vam biti zahvalna.

 

Puls rančevi – za svačiji ukus i džep

Znamo koliko su tinejdžeri komplikovani, verujemo vam kada kažete da je nemoguće udovoljiti im. No, ne brinite. Puls rančevi za tinejdžere dizajnirani su sa posebnom pažnjom, te imaju specijalno dizajnirana leđa sa otvorima za ventilaciju, što je verujemo vama, kao roditeljima, najbitnije. Njima, njima su najvažniji dezeni i boje, a Puls rančevi dolaze u raznim stilovima, te će i oni najzahtevniji pronaći nešto za sebe. Takođe, ergonomski rančevi za decu i tinejdžere dolaze i sa točkićima, pa imate i tu opciju na raspolaganju. Puls rančevi ovog tipa prave se od materijala koji su veoma izdržljivi, te veoma laki za održavanje.

 

A da li ste znali da postoje i modeli “2u1”? Sjajna stvar! Ovaj tip rančeva posebno je pogodan za školarce, jer dodatne pregrade mogu nakačiti na svoj ranac danima kada nose opremu za fizičko ili likovno. Već smo vam objasnili da su rančevi odlični saputnici u svakoj avanturi, pa je ovo dobra opcija i za sve putoholičare, ali i kada želite klince da spakujete za ekskurziju.

 

Nego, je l vama dosadilo to konstantno preturanje po torbi? Bacite pogled na Puls poslovne rančeve, jer su praktčni, a idealni za kombinovanje, uz poslovni, ali i uz neki opušten autfit. Treba vam ipak nešto manje? Nikakav problem! Puls rančevi dolaze i u manjim varijantama, a posebno je zanimljiv modni program od teksasa!

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *