Prelistavanje

Prelistavamo zajedno najinteresantnije teme

Lifestyle

Pogledajte šta svaki dobar salon keramike treba da ima

Kada se oprema kupatilo ili kuhinja prva stanica je, logično, salon keramike. Svaki kupac očekuje da ne luta mnogo kada krene u nabavku svih neophodnih stvari. Iako sve radnje koje prodaju pločice i sanitariju imaju imaju korektnu ponudu, postoji nešto što izdvaja dobar salon keramike od prosečnih.

Radnika koji će kupcima pružiti sve informacije

Prva stvar koju svaki dobar salon keramike mora da ima jeste makar jedan radnik koji dobro poznaje proizvode u radnji, kao i posao lepljenja pločica i postavljanje sanitarije. Poznato je da se većina ljudi danas ne razume u ove stvari, a da je ponuda specijalizovanih pločica i lepkova za različite podloge ogromna.

Upravo zbog toga je neophodno da radnici u salonu imaju određeno znanje o svim proizvodima koje prodaju i da se razumeju u keramiku kako bi kupcima pružili sve neophodne informacije i uputili ih na proizvode koji će im najviše odgovarati. To znači da će im preporučiti prave pločice za kuhinju, terasu ili kupatilo, a zatim i odgovarajući lepak.

Veliki izbor slavina i tuševa

Iako su prva asocijacija na salon keramike pločice u svim bojama i dimenzijama i sanitarija, u ovim radnjama se kupuju i tuševi i slavine. Ono što je interesantno je da su upravo tuševi i slavine za kuhinju i kupatilo u poslednjih nekoliko godina postali deo dekora i da se na njihov izbor i uklapanje sa drugim elementima i pločicama poklanja više pažnje. Zbog toga je neophodno da u prodavnici koja nudi pločice i opremu za kupatila ima i veliki izbor ovih neophodnih elemenata.

Široku ponudu bojlera

Iako se saloni keramike primarno bave prodajom različitih vrsta poločica, lepka i sanitarije, mnogi u svojoj ponudi imaju i ponudu kuhinjskih i bojlera za kupatilo. Danas se čak i u industriji bojlera primenjuju moderne tehnologije sa opcijama za upravljanje putem telefona i kupci se sve više odlučuju za njih. Zbog toga je bitno da u radnji postoji veliki izbor bojlera svih zapremina i namena, kako bi kupci mogli da naprave, za njih, najbolji izbor.

Dostava materijala je neophodna

Kako bi jedan salon keramike mogao da se smatra dobrim mora imati opciju dostave materijala na adresu. Uzevši u obzir to da su pločice izuzetno teške, a sanitarija glomazna, nemoguće je prevesti sve u običnom automobilu. Angažovanje posebnog prevoza koji će od salona keramike prevesti sav materijal na adresu je dodatni trošak kupcima, pa je opcija prevoza koju mnoge trgovine nude najbolja moguća opcija.

Svaki salon keramike treba da ima izložbeni prostor

Ono što je neophodno da svaki salon keramike ima jeste dobar izložbeni prostor u kom su prikazana neka idejna rešenja za uklapanje pločica i sanitarija. Ovo naravno, služi da se pokažu najnoviji trendovi kada je uređenje kupatila u pitanju. Tu se predstavljaju i idejna rešenja za izbor rasvete, galanterije i opreme za kupatilo. Upravo u tom prostoru potencijalni kupci mogu da vide kako u prostoru izgleda kada se uklope podne i zidne pločice određene šare, veličine ili boje i kako se slažu sa tuš kabinom i kupatilskim nameštajem.