Prelistavanje

Prelistavamo zajedno najinteresantnije teme

Zdravlje

Podmladite kožu oko očiju bez hirurškog zahvata

Image by wavebreakmedia_micro on Freepik

Koža oko očiju je veoma tanka a samim tim i osetljivija pa se prve vidljive bore javljaju u predelu očne regije. Kao prva pomoć koriste se razne anti-age kreme koje deluju dubinski a osnovna namena im je upravo nega kože.

Najbitnije je ne zanemarivati pojavu prvih bora već što pre krenuti sa delovanjem kako bi se bilo kakva hirurška intervencija izbegla ili barem odložila za neki budući period.

Faktori koji utiču na pojavu spuštenih kapaka?

U glavne faktore koji utiču na pojavu jastučića ispod očiju, podočnjaka, bora i otečenih kapaka jesu stres, nedovoljno sna kao i nasledni faktor. Takođe, nepravilna i neadekvatna nega kože kao i zanemarivanje prvih bora su glavni razlog smanjene elastičnosti i gubitka sjaja pa koža izgleda starije nego što zapravo jeste.

Na koje sve načine se danas možete rešiti prvih bora oko očiju?

Pored svakodnevne nege, postoji niz trikova kako da sprečite opuštanje kože u očnoj regiji. Jedan od njih je izbegavanje direktnog izlaganja sunčevoj svetlosti i upotreba naočara sa UVA i UVB faktorom. Takođe, vežbe za lice mogu biti od pomoći kada je zatezanje kože u pitanju kao i redovno čišćenje lica koje podrazumeva uklanjanje mrtvih ćelija i regeneraciju kože.

Kada je očni lekar neophodan?

Mnoge privatne klinike danas nude savremene metode tretiranja spuštenih kapaka neinvazivnim putem tako da pacijenti ne osećaj nikakvu bol ili nelagodnost. Ukoliko vas interesuje očni lekar Beograd je definitivno grad u kojem možete zakazati pregled kod najpoznatijih oftamoga specijalista. Od njega možete dobiti adekvatne savete koji je najbolji način za podmlađivanje kože u predelu oko očiju u zavisnosti od vašeg tipa kože.

Da li je moguće podizanje kapaka bez operacije?

Postoje nehirurški zahvati koji daju zadovoljavajuće rezultate kada je podizanje kapaka i eliminacija tamnih kolutova ispod očiju u pitanju. Najčešće se radi o ubrizgavanju hijarulona ili o tretmanima botoksom. Kada kažemo podizanje kapaka bez operacije Beograd nudi najveći izbor nehirurških metoda od strane hirurga oftamologa sa dugogodišnjim iskustvom. Na vama je samo da zakažete pregled na vreme ukoliko smatrate da bi vam neki od savremenih tretmana bio od koristi kada je estetski izgled u pitanju.

Prirodni načini za podizanje i zatezanje kapaka

Da li znate da prirodnim putem možete učiniti nešto korisno za svoju kožu i to uz pomoć sastojaka koje imate u svom domaćinstvu? Neke od njih navešćemo u nastavku teksta. Za početak, tu su itekako delotvorne kesice od čaja kamilice koje nikako ne bi trebalo da bacate kada konzumirate čaj. Blago prohlađene kesice stavite na oba kapka i držite ih tridesetak minuta kako bi kamilica delovala. Opšte je poznato da je reč o biljci koja ima umirujuće dejstvo i direktno utiče na ublažavanje procesa starenja.

Pored kamilice, krastavac je idealan u borbi protiv nadutih kapaka, dok je grožđe bogato antioksidansima koji usporavaju starenje, pa se preporučuje njegovo redovno konzumiranje kroz ishranu.

Za toniranje spuštenih kapaka s vremena na vreme pređite kockicama leda preko njih. Bićete oduševljeni postignutim rezultatom za veoma kratak period.

Trake za podizanje kapaka daju trenutan efekat

Ukoliko vam je zbog neke prilike potrebno hitno podizanje kapaka, tzv. tračice vam mogu od koristi kada je prva pomoć u pitanju. Reč je o silikonskim trakama koje trenutno podižu kapke a pogled čine blistavijim i otvorenijim. Potpuno su nevidljive jer su providne i predstavljaju odličnu podlogu za šminku. Samo je bitno da kapak prethodno bude čist i suv.

Serumi deluju direktno na bore

Za područje oko očiju od kozmetičkih preparata treba izdvojiti serume jer imaju dejstvo liftinga, umanjuju nadutost kapaka i podočnjaka čineći kožu blistavijom i zategnutijom. Ovde se misli pre svega na anti age serume koji se mogu nabaviti u svim bolje snabdevenim apotekama i drogerijama.

Šta je blefaroplastika i u kojim situacijama se preporučuje?

Ukoliko pak nijedna od nehirurških metoda ne daje željeni efekat, možda je vreme da razmislite o operaciji kapaka, ili stručno – blefaroplastici. Sama intervencija podrazumeva direktno delovanje na spuštene kapke gde se višak kože praktično uklanja hirurškim zahvatom. Operacija se sprovodi u lokalnoj anesteziji i može trajati najduže sat vremena u zavisnosti da li se tretira samo jedna regija ili se operišu i gornji i donji kapci.

Neretko se sa blefaroplastikom radi i fejs lifting, a oporavak traje kratko, najviše nedelju dana uz pridržavanje saveta od strane lekara. Pacijentima se preporučuje stavljanje hladnih obloga kako bi podliv što pre nestao.