Prelistavanje

Prelistavamo zajedno najinteresantnije teme

Saveti

Po čemu se izdvajaju Ariston bojleri?

Od klasičnih modela, pa sve do savremenih tehnoloških dostignuća, Ariston bojleri su bez ikakve sumnje ispred svih. Svemu tome dokaz je trajnost ovih bojlera na tržištu, ali i mnogobrojni zadovoljni korisnici širom sveta, čiji se broj iz godine u godinu povećava.

Ukoliko pratimo istorijski razvoj bojlera kao uređaja, nema sumnje da ćemo biti fascinirani neverovatnom evolucijom koju su bojleri doživeli. Od klasičnih jednostavnih modela, pa do savremenih uređaja, koji su karakteristični po tehnološki naprednim sistemima, Ariston bojleri su prošli izuzetno dugo putovanje, a kako bi na najbolji mogući način ispunili sve zahteve brojnih potrošača iz celog sveta. U tom smislu je i sasvim jasno zbog čega se izdvajaju u odnosu na druge.

Ariston bojleri

U savremeno doba su bojleri izuzetno značajni, i to ne samo zato što se smatraju izvorom tople vode, već i zato što su od presudne važnosti i generalno za korišćenje kupatila. Takođe su mnogi savremeni bojler integrisani u sistem grejanja, što u velikoj meri utiče ne samo na udobnost, nego i na efikasnost, jer zahvaljujući tome, dom je prilagođen zahtevima ukućana.

Ekonomičnost i energetska efikasnost

Vrlo važni aspekti savremenih bojlera su usmereni ne samo na ekonomičnost, nego i na energetsku efikasnost. Uzevši u obzir da je sve veći fokus na očuvanju resursa koje nam je dala priroda, a zatim i na smanjenju negativnog uticaja na životnu sredinu, to Ariston bojleri u potpunosti mogu da odgovore svim tim zahtevima.

Sem toga, vrlo je značajno napomenuti i to da postoje modeli bojlera, koji se odlikuju takozvanom pametnom tehnologijom, što je izuzetno važno u eri digitalizacije. Uzevši u obzir da i Ariston bojleri i bojleri drugih marki mogu biti takozvani pametni uređaji, to znači da će i njihovo korišćenje biti u velikoj meri olakšano. Jednostavno, korisnici mogu ne samo da uz pomoć svojih mobilnih telefona prate rad bojlera na daljinu, nego i da ga kontrolišu, što korisničko iskustvo čini mnogo prijatnijim.

I baš zato što u velikoj meri olakšavaju korišćenje samih uređaja, sve češći izbor korisnika u celom svetu su upravo takozvani pametni bojleri.

Da li bojler treba menjati ili popravljati?

Isključivo u zavisnosti od toga koliko je star bojler, odnosno koliko često se koristi i generalno u kakvom stanju se nalazi, te da li se redovno servisira, će i zavisiti da li je bolje kupiti novi bojler i zameniti ga ili eventualno popraviti stari.

Naravno, kao i kod svakog drugog uređaja, tako isto i kada su u pitanju Ariston bojleri važi pravilo da je uvek mnogo bolje kupiti novi uređaj ako je moguće, nego popravljati stari. Međutim, ukoliko neko nije u povoljnoj finansijskoj situaciji u datom trenutku, svakako se može odlučiti za opciju popravke. Ali ono što treba imati na umu u takvim situacijama jeste da popravka nije trajno rešenje, te da će svakako u dogledno vreme, najverovatnije ipak morati da kupi novi uređaj.

Podrazumeva se da treba obratiti pažnju na ključne pokazatelje koji ukazuju na to da li je potrebno kupiti novi bojler ili angažovati majstora za popravku postojećeg. Svakako treba imati na umu i to da su Ariston bojleri izuzetno trajni, te da ukoliko se pravilno koristi i redovno održava, odnosno servisira, jedan takav bojler može dugo godina da traje.

U suštini, radni vek većine bojlera procenjuje se na period između 10 i 15 godina, posle čega nastupa značajan rizik od smanjenja energetske efikasnosti, odnosno od potencijalnih kvarova. Naravno da je potrebno da se bojler koristi pravila način, a u skladu sa preporukom proizvođača, te da se po potrebi kontaktira ovlašćeni servis, kako bi bojler bio na vreme servisiran.

Kada je popravka bojlera potpuno neisplativa?

Pod pretpostavkom da su Ariston bojleri ili bojleri neke druge marke možda trenutno vama nedostupni zbog finansijskog stanja, te ste procenili da je bolje angažovati majstora za popravku ili zamenu delova, trebalo bi da obratite pažnju na jedan detalj. Naime, ukoliko primetite da se relativno često pojavljuju kvarovi na bojleru, odnosno da uređaj sve slabije radi, tako da često morate angažovati majstora, to je i asvim izvesno da je popravka neisplativa i da je došao trenutak da jednostavno morate kupiti novi uređaj.

Takođe važno je obratiti pažnju i na to da li su troškovi popravki, kada se saberu, skuplji nego novi uređaj, te jednostavno uporediti to i odlučiti.

Svakako je uvek preporučljivije kupiti novi bojler, nego popravljati stari. Pod pretpostavkom da je to izvodljivo, naravno.

Gubitak efikasnosti

Iako su Ariston bojleri poznati po kvalitetu, postoje slučajevi kada bilo koji bojler jednostavno može da gubi na efikasnosti prilikom zagrevanja vode, što je prvi pokazatelj da je došao momenat da razmislite o tome da li je potrebno da kupite novi uređaj. Samim tim što se gubi efikasnost u zagrevanju vode, to se smatra znakom da funkcionalnost samog bojlera opada. U suštini, lako ćete primetiti da je do toga došlo, a ako je niža temperatura zagrejane vode, odnosno ako je bojleru potrebno duže vremena da je zagreje i ako se javljaju varijacije u temperaturi koje su značajne, onda je sva prilika da je došlo do smanjenja efikasnosti i funkcionalnosti samog uređaja.