Prelistavanje

Prelistavamo zajedno najinteresantnije teme

Saveti

Kupatilo kao mali raj: ideje za renoviranje i dekorisanje

Renoviranje kupatila može biti veliki izazov, ali uz dobru organizaciju i plan, postoji mogućnost da uživate u novom prostoru. Ključni faktor je kvalitetno obavljen posao. Prvi korak je čišćenje i raščišćavanje stvari koje nisu potrebne. To može biti prilika da se neki dekorativni predmeti zamene novim. Nakon toga, možete se posvetiti ozbiljnijim radovima kao što su zamena rasvete, tuš kabine ili pločica.

Kupatilska rasveta

Kupatilska rasveta je od velike važnosti zbog obavljanja lične higijene i spremanja za izlazak. Jedan od najnovijih trendova u renoviranju kupatila je zamena tradicionalne rasvete šinskom rasvetom, koja može biti osnovno ili dodatno osvetljenje. Ona je jednostavna za montažu i omogućava usmeravanje svetlosti tamo gde je potrebno.

Keramika

Zamena starih pločica sa novim pastelnim bojama, uz korišćenje adekvatnog lepka za pločice, je još jedan način za unapređenje izgleda kupatila. Neutralne i pastelne boje su vrlo popularne, jer stvaraju opuštajuću atmosferu.

Tuš kabina

Tuš kabine su neizostavan deo savremenog domaćinstva. Na tržištu postoji veliki broj modela koji se lako uklapaju uz svaki ambijent. Međutim, izbor treba da se prilagodi vašim potrebama, stilu i prostornim mogućnostima. Prodavci vam mogu pomoći u donošenju pravog izbora.

Svakako, renoviranje kupatila zahteva dosta vremena i novca, ali se isplati kada dobijete funkcionalan i moderan prostor. Uz dobar plan i organizaciju, možete uštedeti i jedno i drugo.

Lepak za pločice

Kada je u pitanju renoviranje zidnih i podnih površina, veliki izazov je odabir adekvatnog lepka za pločice. Odabir pravog lepka je ključan za kvalitetnu ugradnju i garantuje dugotrajnost i stabilnost pločica. Stoga je važno da se pažljivo prouči podloga na koju se pločice postavljaju, kao i njihove veličine i materijal.

Uz kupatilske elemente kao što su tuš kabine, pločice i rasveta, takođe se možete poigrati sa drugim dekorativnim elementima kao što su držači za peškire, police, ogledala i slično. Ovi elementi mogu doprineti celokupnom izgledu kupatila i dodati mu dozu stila.

Odabir pravih boja

Kada je u pitanju uređenje kupatila, najčešće se koriste pastelne i neutralne boje koje stvaraju opuštajuću atmosferu i čine prostor udobnim. Bež, siva, bela, braon, plava i zelena su boje koje se često koriste u kupatilima. Pored ovih klasičnih boja, poslednjih godina su sve popularnije i boje poput roze, ljubičaste i žute koje unose malo živosti i vedrine u prostor. Često se kombinuju sa drugim neutralnim bojama kako bi se postigao balans. Takođe, crno-bela kombinacija je takođe popularan izbor za moderna kupatila.

Ukoliko želite da renovirate svoje kupatilo, važno je da unapred napravite dobar plan i da se pridržavate njega tokom samog procesa renoviranja. Takođe, preporučuje se da angažujete profesionalce koji će kvalitetno obaviti sve potrebne radove i savetovati vas u procesu renoviranja.