Prelistavanje

Prelistavamo zajedno najinteresantnije teme

Zanimljivo

Koja sve vina možete probati u Beogradu

Ukoliko živite u Beogradu ili vas put navede da boravite u njemu nemojte propustiti posetu jednog mesta gde se atmosfera ne zaboravlja, a o ukusu dobrih vina nadaleko priča prenosi. Da, ako ste ljubitelj vinoteka, Beograd vam pruža širok izbor lokala na više različitih mesta, bilo da volite belo, crno vino ili roze.

Uživanje u dobrom vinu sa dobrim prijateljima ili lepšom polovinom je nezaboravan trenutak za mnoge od nas koji se pamti dugo i budi topla osećanja. Vinoteke Beograda vam pružaju širok izbor vina na jednom mestu i to vina različitih renomiranih brendova pa ćete u jednom gradu pronaći sve što bi poželeli da probate i degustirate.

Šta sve možete pronaći u vinotekama Beograda

Ukoliko ste ljubitelji dobrog vina evo koji brendovi se nude u vinotekama Beograda.  Ipak, pre nego što se odlučite možete pogledati ono što one nude kao pomoć u odlučivanju koje vino odabrati. Prilikom odabira vina možete videti odakle potiče ono gde je zaista ponuda od najboljih domaćih vina poput Tamjanike, Sovinjon Blan Icon  ili vina vinarije Aleksandrović  iz Vinče i pa sve do  smederevskih vina poput vina Prokupac, Janko Smederevka i dr.

A onda ide bogat i raznolik izbor vina iz prelepe Italije, raskošne Francuske, zanosne Španije, plantažne Crne Gore, Aleksandrove Makedonije pa sve do Portugala i vina koja degustiraju ljudi iz Argentine, SAD-a, Turske i dr. Prilikom izbora vina možete videti kom region pripadaju, iz koje su vinarije, da li su organik ili ne, u kakvoj ambalaži se prodaju što se tiče količine vina u flaši. Što se tiče tipa vina možete birati između polusuvog, slatkog i suvog a što se tiče boja od bele boje vina, pa preko crvene do oranž boje vina pa do onih finih penušavih vina, uključujući šampanjac, sve do rosea.

Kada je u pitanju sorta vina tu je izbor baš bogat tako da su vam u izboru oko 80 do 90 sorti vina. Možete takođe birati vino i po željenoj godini berbe. Ono što je super jeste da su cene različite i uvek su određena vina na akciji tako da možda baš vi budete srećne ruke te vaše omiljeno vino bude na akciji kada ste u poseti neke od mnogih vinoteka Beograda.

Najlepši poklon za ljubitelje dobrog vina

Ukoliko se odlučite da nekog obradujete i poklonite mu omiljeno vino osim dobrog vina tu je i prelepa ambalaža koja se nudi prilikom kupovine u vinotekama Beograda. Pa ćete tako omiljeno vino vašoj dragoj  osobi odneti u ambalaži drveno srce, prelepe drvene kutije ili ćete za slavlje dobrim prijateljima odneti dobro odabrano vino u prelepoj ambalaži poput drvene kutije sa priborom za otvaranje vina. Takođe, vinarije nude poklon setove kao idelalni izbor za poklon nekom kod koga odlazite u inostranstvo ili na posebna slavlja poput slava, krštenja, venčanja.

Prilikom izbora na koji način će se upakovati, koja ambalaža će se koristiti, imate mogućnost i personalizovanih poklona i korporativnih poklona kao znaka zahvalnosti određenim poslovnim partnerima za kvalitetnu i dalju saradnju. Pored vina vinarije nude i prelepe slatkiše kao deo poklona poput ručno rađene čokolade ili praline, slatka sa koštunjavim voćem kao i hladan program poput domaćeg kulena, pršuti,domaćeg sira itd.