Prelistavanje

Prelistavamo zajedno najinteresantnije teme

Zanimljivo

Karakteristike koje ima kvalitetan bide za kupatilo

U zemljama Evrope i Azije bide je neizostavna sanitarija u kupatilu, bilo da se radi o toaletu minimalne kvadrature, ili raskošnom ambijentu stvorenom za relaksaciju. Radi se o vrsti sanitarija koja obezbeđuje aktivno održavanje lične higijene nakon odlaska u toalet, koja pruža snažan mlaz vode pod pritiskom.

Potreban je svima, i posebno koristan osobama sa poteškoćama u kretanju nakon intervencija, koje imaju drugih zdravstvenih problema i starijim licima. Bide je praktično rešenje koje se bira za kupatilo ne samo iz higijenskih, već i zbog zdravstvenih razloga.

Održavanje zdravlja i olakšice u slučaju određenih tegoba i problema

Bide nije isključivo namenjen održavanju lične higijene, iako je to naravno prvobitna uloga koju ima u toaletu. Pored toga, važno je istaći sve zdravstvene razloge iz kojih se postavlja u svaku kvadraturu. Osobe koje su imale određenu intervenciju, ili zdravstvene probleme sa crevima, hemoroidima i srodnim pojavama, jednostavnije održavaju higijenu intimnih delova tela ukoliko je postavljen bide.

Takođe, zbog određenih tegoba može biti preporuka nekorišćenja toalet popira koji je inače prilično grub i daje osećaj nelagodnosti, što stvara još jednu prednost upotrebe bidea u što većoj meri. Preporučuje se posebno i trudnicama u odmakloj trudnoći, jer je održavanje higijene moguće i uz elektronske komande i bez naglih pokreta, okretanja i istezanja.

Praktičnost i brojni dodaci za olakšano korišćenje u toaletu

U svakom kupatilu bide ima jasnu i definisanu funkciju koja se odnosi na održavanje higijene intimnih delova tela, kao i nakon odlaska u toalet. Zbog toga što pruža pogodnosti starijim osobama, kao i svim onima koji imaju određene probleme u kretanju i održavanju higijene, niz naprednih podešavanja i dodataka olakšava svakodnevno korišćenje sanitarije.

Naime, moderni i inovativni bide ima dodatak sedišta za još jednostavniju upotrebu koja se mogu i zagrevati, zatim energetske izvore za dogrevanje vode, različite nivoe, pravce i intenzitete puštanja mlazova, kao i mnogo drugih pogodnosti za sve generacije. Inovativna otkrića iznedrila su čak i sanitariju sa efektima senzora, rasvetom, čak i pokretanjem funkcija uz daljinski upravljač i automatska podešavanja.

Kvalitetan materijal izrade i brojne vrste sanitarije

Karakteristike koje izdvajaju kvalitetan bide u sam vrh popularnosti i najveće tražnje, jeste i materijal izrade. Preporuka je odabrati vrhunski porcelan u odnosu na klasičnu keramiku, kao i inovativnu tehniku sa automatskim podešvanjima, umesto standardno ručno pokretanje. Takođe, sistem ugradnje bidea razlikuje se u zavisnosti od odabrane vrste i raspoloživog prostora, ali vrhunski majstori će savršeno uklopiti odabrani dizajn u bilo koji toalet.

U pogledu dostupnih vrsta na tržištu, nekada je bio zastupljen podni bide, a danas je veoma popularan i konzolni, odnosno „viseći“ ili zidni, koji ne zauzima značajan prostor u kupatilu. Sa aspekta drugih karakteristika može imati kružan ili zaobljen oblik, zatim horizontalni, vertikalni ili kosi odvod, sa kružnim ili direktnim pravcom ispiranja i sa jednim ili nekoliko rezervoara.

Bide je vrsta sanitarije koja se decenijama bira za toalete i kupatila, iako često veliki broj ljudi ne zna konkretnu svrhu i način korišćenja. Dizajniran u cilju olakšavanja održavanja lične higijene nakon odlaska u toalet, pruža višestruke koristi svim generacijama i posebno je potreban u slučaju zdravstvenih problema, otežanog kretanja, nakon intervencija, a praktičan je i za trudnice.