Prelistavanje

Prelistavamo zajedno najinteresantnije teme

Saveti

Kako da se pored krema za sunčanje dobije preplanula boja?

Vreme je odmora, putovanja i dužeg boravka na otvorenom. To znači i da je naša koža duže vremena izložena UV zračenju pa je neophodno koristiti kreme za sunčanje sa visokim SPF faktorom. Ipak, to ne znači da morate odustati od preplanule boje, samo su potrebni odgovarajući preparati za negu kože pre i nakon sunčanja.

Zaštita kože je važna ne samo iz estetskih razloga već postoji i medicinska opravdanost jer izlaganje suncu bez zaštite donosi trajne promene koje mogu izazvati ozbiljne posledice.

Izaberite najbolje preparate i negujte se na adekvatan način.

afrodita marmelada

Priprema kože za izlaganje suncu – Afrodita marmelada za brzo tamnjenje kože

Afrodita marmelada vam može pomoći da brzo i lako dobijete jednaku boju i preplanuo ten za mnogo kraće vreme i pored kreme za sunčanje.

Džemovi za sunčanje su napravljeni od prirodnih sastojaka koji hrane kožu i podstiču brže tamnjenje. Afrodita marmelada sadrži prirodne sastojke kakvi su pčelinji vosak, shea puter, ulje šargarepe, maslinovo ulje, ulje od oraha…što su kvalitetni sastojci koji su tu da spreče isušivanje i ostave je blistavu i nakon sunčanja.

Za razliku od izlaganja suncu bez prirodne nege koža gubi svoju elastičnost, prirodni kolagen pa se isušuje, a gornji sloj brzo pokazuje trajne promene usled dugotrajnog izlaganja sunčevom zračenju.

Važno je naglasiti da ovakve marmelade za sunčanje nemaju UV zaštitu pa se moraju kombinovati sa drugim proizvodima za zaštitu, ali će i pored njih doneti bronzani ten brže nego kada se koža izlaže bez ikakve pripreme.

Kreme za sunčanje sa visokim faktorom – ne postoji kompromis kada je zdravlje u pitanju!

Bez krema za sunčanje ne bi trebalo provoditi duže vremena na direktnom suncu i to pravilo važi tokom čitave godine, a ne samo leti.

Mnoge osobe koje vole bronzani ten i često odustaju od krema sa SPF faktorom ili koriste niski faktor što nikako nije dobro.

Zaštita kože je na prvom mestu i tu ne sme biti kompromisa pa je važno koristiti kremu za sunčanje sa faktorom 50 što je najsigurnija opcija za sprečavanje promena kakve su bore, fleke, ubrzano starenje, ali i medicinski problemi koji mogu izazvati velike komplikacije.

Koža se prvo priprema za sunčanje i na nju se nanosi marmelada. Nakon što koža upije sastojke važno je pravilno naneti kremu sa SPF zaštitom, u dovoljnom sloju i uz druge vidove zaštite kakve su odeća dugih rukava, šeširi i kraći boravak na suncu.

Negujte kožu i nakon izlaganja suncu

Koža reaguje na UV zračenje i menja svoju boju kao reakciju na spoljašnje uticaje. Upravo zbog toga bi trebalo kožu negovati i nakon izlaganja suncu kako bi se oporavila i zadržala svoju lepu boju duže.

Ne bi trebalo koristiti preparate koji ostavljaju tragove na koži, teško se upijaju i zatvaraju pore. Pošto koža nastavlja da trpi uticaj UV zračenja, ne treba je opterećivati kozmetikom već svaku dubinsku negu ostaviti za niže temperature i kraj leta.

Pravom kombinacijom preparata se postiže najbolji rezultat, a dugoročno ne dolazi do ubrzanog starenja i trajnih promena koje će se ispoljiti tek kasnije.

Unosite vitamine, što više tečnosti i brinite o svom zdravlju što će se odraziti i na kožu koja će sačuvati svoju elastičnost i lepotu.

Pored krema za sunčanje uključite i preparate kakva je Afrodita marmelada pa će te na zdrav način dobiti preplanuo ten i imati zdraviju kožu jer se kraće izlaže zračenju, a ujedno je hidrirana i zaštićena od svih uticaja.

Ovakva briga o koži nije komplikovana, a daje odlične rezultate kako u trenutnoj nezi tako i dugoročno jer se mnoge promene pokazuju tek nakon nekoliko godina i tada je jako teško delovati na njih. Zato, odaberite odgovarajuće preparate i negujte se tokom čitave godine jer je to ključ lepe kože i mladalačkog izgleda.