Prelistavanje

Prelistavamo zajedno najinteresantnije teme

Saveti

Kako da odaberete dobar volan za igrice?

Iako je kontrola miša i kontrola tastature za mnoge žanrove igrica na računaru odlična, one su, sa druge strane, oduvek bile problematične za trkačke igre. Tasteri na tastaturi sa strelicama nikako ne mogu biti dobra odnosno adekvatna zamena za volan koji danas predstavlja standard za gejmere.

Može se naći na više lokacija u većini gradova Srbije, ali se može naći i putem interneta. Kupuju se i novi i polovni komadi, a njegova potražnja ne jenjava.

Osim toga možete naići na razne sajtove gde se razmenjuju iskustva vezana za razne modele i brendove, pravilnu upotrebu i šta su prednosti i mane pojedinih modela gledano u odnosu na to gde se koriste.

Koriste ga i oni ozbiljni gejmere, ali i početnici i oni koji se time bave isključivo u slobodno vreme za relaksaciju.

Veličina i mogućnost rotacije

Kada su trke automobila u pitanju kontrola predstavlja ključ i suštinu svega. Predstavlja preduslov za postizanje uspeha i dobrih rezultata, a ona je u direktnoj vezi sa stvarnom dinamikom kontrole. Glavna funkcija volana za igrice je da omogući olakšano kretanje vozila i za to je logično potrebna optimalna mogućnost rotacije. I tu se svakako može naći tajna uspeha onih koji su u ovome bolji od nekih drugih i što ih izdvaja od proseka, osim talenta i volje.

Jeftiniji komadi imaju tendenciju ka manjem ospegu rotacije. Povećanje rotacije smanjuje ulaznu osetljivost.

Osim toga važno je da volan bude udoban i komforan, te je važno voditi računa o tome kojim materijalom je obložen. Ali i sam njegov dizajn ima značaj.

Njega treba da karakteriše mogućnost za savršenu simulaciju stvarnog osećaja vožnje koji je približan onome koji osećaju ljudu u stvarnom životu. Zato neki modeli imaju opciju prenošenja vibracije.

Može imate različite dodatne opcije

Kada kupujete volan za igrice treba da imate na umu u koju svrhu ga kupujete. Ako ga kupujete za sebe onda ćete tačno znati šta vam je potrebno. Ali ako ga kupujete za poklon treba da vodite računa o uzrastu osobe kojoj ga kupujete kao i o tome koliko on ili ona ima iskustva.

Volan za igrice bi trebalo da obezbeđuje savršenu kontrolu nad svakom vrstom vozila. Uz dodatne opcije on postoje sve bolji, tako da mogu ispuniti očekivanja i najzahtevnijih igrača.

Uz volaz za igrice biće vam potrebni i profesionalni menjač i podesive pedale za potpuni doživljaj i užitak. I njih treba birati pažljivo i shodno svrsi, uzrastu i potrebi za koju su namenjeni.

Obratite pažnju na sistem montiranja, odnosno na mogućnosti pružanja visoke stabilnosti pri upotrebi. Ovo može značajno uticati na krajnji ishod kupovine s obzirom da je potrebno da mesto na kojem će se montirati bude adekvatno kako bi proizvod uopšte mogao da se koristi.

Razmislite o pratkičnoj upotrebi, odnosno kompatibilnosti

Na kraju, treba razmišljati o tome ne odgovara svaki model volana za igrice svim plaformama i uređajima, ali i prostornim mogućnostima. Zato treba da se pre konačne kupovine informišete kod prodavaca šta bi bilo najbolje rešenje za vas uzimajući u obzir sve propratne kriterijume.

Osim toga, treba imati na umu i kompatibilnost kada se kombinuje volan za igrice sa modelima pedala i menjača.