Prelistavanje

Prelistavamo zajedno najinteresantnije teme

Saveti

Evo zbog čega Vam je SEO agencija neophodna za razvoj poslovanja

Ulazak u novi biznis sa sobom nosi dosta stresa. Svako ko je ikada pokretao novi posao od temelja zna koliko je truda, znanja, vremena i energije potrebno kako bi se organizovala logistika poslovanja, pribavila sredstva i materijali i uopšte pokrenuo čitav proces poslovanja. Međutim, ono što mnogi zaboravljaju prilikom pokretanja posla, ili tome malo pridaju značaj je osmišljavanje potpune marketinške strategije za šta je neophodno da se angažuje i SEO agencija.

Razlog zbog kojeg je neophodno da se u ceo proces osmišljavanja marketinške strategije uključi SEO agencija je to što će se na taj način u isto vreme početi sa tradicionalnim načinom reklamiranja i internet marketingom.

Pozicioniranje na pretraživaču je ključno

Kada se angažuje SEO agencija čitav tim će se baviti pozicioniranjem Vašeg sajta na pretraživaču. Mnogi koji se prvi put susreću sa SEO optimizacijom se pitaju zbog čega je to neophodno? U nekoliko rečenica ćemo se potruditi da Vam objasnimo koliko je važno da Vaš sajt bude što bolje pozicioniran na pretraživaču.

Uzmimo, na primer, da se bavite proizvodnjom nameštaja, konkretno stolova. Imate sajt sa prezentacijom proizvoda, verovatno i internet prodavnicu. Međutim, ukoliko taj sajt nije optimizovan, vi nećete videti nikakvu poslovnu korist od njega, a održavanje će Vas mnogo koštati. Zbog čega? Morate biti svesni da se proizvodnjom i prodajom stolova u našoj zemlji bavi još desetine firmi. Svi oni nude iste proizvode.

Kada prosečan korisnik ukuca u pretraživaču „trpezarijski sto“, njemu će se na prvoj stranici pojaviti sajtovi koji su SEO optimizovani, dok će Vaš sajt na pretrazi biti na nekoj trećoj stranici. Prosečan korisnik će istražiti maksimalno dve stranice i neće se zamarati ostalim, tako da će mu Vaš sajt biti potpuno nevidljiv. Da se ovo ne bi dešavalo neophodna Vam je SEO agencija koja će razviti čitavu SEO strategiju oglašavanja, optimizacije sajta i link buildinga kako bi Vaš sajt bio prepoznat kao validan.

Kada SEO agencija izvrši sve analize i uradi ON i OFF site optimizaciju, a vaš sajt će biti dostupniji potencijalnim klijentima i samim tim će se povećati potražnja i obim poslovanja Vaše firme.

SEO agencija će za Vas izraditi sajt ili prilagoditi postojeći

Ako već nemate sajt najbolje bi bilo da ga za Vas izradi SEO agencija. Iako ovo ne spada u glavnu delatnost firmi koje se bave SEO optimizacijom, ukoliko naručite izradu sajta kod njih, imaćete najkvalitetniji mogući proizvod koji je potpuno optimizovan za pretraživač. Na izradi sajta će sarađivati programeri, dizajneri i SEO stručnjaci. Pre nego što se napiše sadržaj na sajtu uradiće se analiza ključnih reči i fraza koje potencijalni kupci upotrebljavaju prilikom pretrage proizvoda koje Vi nudite (trpezarijski sto, kuhinjski sto, sto za kafu, prodaju torti, radni sto…) Zatim će ceo sadržaj na sajtu biti optimizovan u skladu sa SEO standardima. Ukoliko već imate sajt, stručnjaci iz SEO agencije koju ste angažovali mogu da ga prilagode.

Kada se završi ta faza SEO agencija prelazi na OF site optimizaciju, odnosno na link building proces i deljenje sadržaja na društvenim mrežama.

Kako se mogu videti rezultati?

Za praćenje rezultata rada SEO agencije možete koristiti Google Analitiku pomoću koje ćete moći da pratite povećanje organic posete na sajtu. Povećanje posete će logično dovesti do povećanja potražnje proizvoda koje nudite.