Prelistavanje

Prelistavamo zajedno najinteresantnije teme

Lifestyle

Diskretna razotkrivanja u vezama

Početak veze deluje obećavajuće, ali vam se čini da nemate dovoljno hrabrosti da stvari ubrzate? Situacija koja  muči većinu muškaraca, uglavnom se javlja nakon nekoliko sastanaka posle kojih vam se čini da ima osnova da se odnos razvije na višem nivou.

Kada znamo da postoji osnov za dalje

Osećaj da se već znate pošto imate slične poglede na život, pored toga što radije birate njeno društvo nego sedeljku sa prijateljima najčešći su signali da se radi o interesantnom poznanstvu sa potencijalom. Primećujete način na koji pogledom reaguje na vaše reči, ili ste zapazili novu boju ruža koju je uskladila sa nekim detaljem na garderobi, a da vam ranije nije palo na pamet da zagledate takve stvari?

Umesto imenom radije biste je predstavili prijateljima kao “moja devojka”, poveli biste je na utakmicu, a dali biste joj i ključeve kola da vas odveze kući nakon dva popijena piva… Da, sve se to dešava, ali previše sporo… Pričate o svemu, bez ustručavanja, osećate se slobodno, ali kao da postoji kočnica koja sve ono što biste želeli drži u istoj brzini danima, nedeljama, čak i mesecima…

Mesto gde se sakrio problem

Ako ne možete da ostvarite bliskost na nivo koji vam se čini idealnom, morate postaviti sebi pitanja: da li je problem u meni, ili u njoj? Pošto još uvek ne znate kako razmišlja, morate poći od sebe. Iskreno: da li se plašite da joj postavite pitanja? Plašite li se zato što je problem do manira, vaspitanja, normi ponašanja, ili vas je strah da je ne izgubite? Možda se plašite i odgovora koji bi otvorio neželjenu stranicu “priče”…?

Ako se razlog zove: strah, i ako leži u vama, onda se morate izboriti. Lakše reći, nego učiniti!? Svakako da je najteže pobediti sopstveni strah, ali to ne mora biti borba “prsa u prsa”! Probajte zaobilazni put, poslužite se lukavstvom… Mašta i kreativnost su dragoceni savetnici u velikom broju životnih problema, pa i u ovom slučaju. Nekoliko ideja može pomoći, ili inicirati maštovitije pristupe…

Poklonite joj bocu iznenađenja

Staklena boca zanimljivog oblika ispunjena papirićima sa različitim sadržajima, između ostalog i pitanjima može da bude zanimljiva igra koja će vam doneti iščekivane odgovore. Možete je napuniti papirima na kojima će biti ispisani stihovi, izreke ili nešto što će podstaći razgovor na teme koje su vam u tom trenutku potrebne.

Možete čak i eksplicitno pitati nešto što biste želeli da znate, čak i inistirati na odgovoru. Pisana pitanja su mnogo lakši način da saznate nešto više od njenoj ličnosti, o načinu na koji razmišlja, čak i o njenim reakcijama koje su vam predstavljale enigmu. Ako se, recimo, niste usudili da je pitate šta misli o nekim vašim osobinama, možete to učiniti ovim putem.

I… nešto zaista za priču

Možda vam se vibrator kao poklon čini neumesnim, ali može da bude savršen za početak razgovora o tome koliko se ceni položaj žene u društvu! Moguće da je samo u vašoj glavi situacija kako vas zauvek ostavlja ako otvori lepo upakovanu kutiju i otkrije da je unutra – vibrator! Napravite uvod, ako se toliko plašite ovakvog scenarija, i tek onda joj uručite poklon.

Da, vibrator za većinu jeste seksualna igračka, ali može da bude i povod za ozbiljnije razgovore. Ne samo da ćete imati priliku da čujete i njeno mišljenje o tabu temama, već priču možete razviti do neslućenih izvora informacija o ličnosti žene do koje vam je, bar na početku, stalo.

Uostalom, ako se i desi najgori scenario, imate mogućnost da se predstavite i kao džentlmen izvinjenjem i pričom o tome da ste vibratorom želeli da vidite reakciju dame na neprimereno ponašanje.

Slatkiši za sva vremena, ali…

Torta, čokolada, čokoladne bombone, personalizovane čokoladice u maštovitim pakovanjima pokloni su koji uvek izmame osmeh. Da ne biste upali u klasiku, ili još gore-u banalnost, pokušajte da svom slatkom poklonu dodate zagonetku koja će inicirati razgovor.

Recimo nekoliko omota kaligrafijom ispisanih stihova koji upućuju na teme o kojima biste voleli da popričate. Pre nego što otkrije šta ste joj poklonili, uživajte u zajedničkom otkrivanju značenja. Poigrajte se slikama, rečima, kombinacijom misli i vizuelne simbolike…

Uživaćete u razgovoru, usput, saznaćete dosta toga ako se potrudite oko izbora pakovanja. U najgorem slučaju, otkrićete da li i koliko ceni vaš trud i kreativnost. Malo romantike uz ozbiljne namere nije višak ni u doba novih tehnologija!

Društvene igre koje ste sami osmislili

Možda niste genije koji može da smisli neku novu društvenu igru, ali sigurno imate ideju, ili bar možete da se potrudite da modifikujete neku od postojećih. Ako ništa drugo, svojeručno uradite dizajn, ili izmenite nekoliko pravila.

Sigurno je da će se obradovati iznenađenju, a usput, zajedno, možete smišljati i nova pravila. Ovo je odlična ideja ako želite da znate na koje izazove je spremna i kako pristupa rešavanju problema.

Osim toga, kroz igru, reći će vam se dosta toga o pragmatičnoj strani njene ličnosti- načinu na koji reaguje na gubitke, na nepredviđene situacije, na koji način slavi pobedu. Sve ove sitnice, pomoći će vam da bolje shvatite njenu ličnost, i procenite da li je vreme za seriozniji “nastavak priče”.